26 July 2011

Δημοψήφισμα Σαρόγλου

Παραδόθηκε μέσα στο καλοκαίρι, το νέο σχέδιο νόμου, για το επικείμενο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον της τυρόπιτας στην Ελλάδα του αύριο.

Πόσες γωνίες θα έχει; Θα είναι πολύγωνη, τετράγωνη ή τραπέζια; Η στρογγυλή τυρόπιτα απορρίπτεται ασυζητητί.  Το σχήμα παραπέμπει στην κοινοκτημοσύνη και την ισότητα και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μαρξιστικές προπαγάνδες.

Πέρα από τις τυρόπιτες, θα έχει μας λέει ο αρμόδιος υπουργός και  «συμβουλευτικό» χαρακτήρα. Αν βέβαια γίνει το κακό και συμπεριληφθεί σε ένα από τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος, κάποιο ήδη ψηφισμένο νομοσχέδιο, τότε θα υπερισχύσει μόνο αν συμμετάσχει το 50% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Χωρίς, μάλιστα, να ληφθούν υπόψιν στην τελική καταμέτρηση, τα λευκά. Ε ρε γλέντια που θα είχαμε, αν ίσχυε κάτι τέτοιο και στις βουλευτικές εκλογές!
Πιάσ’ το αυγό και κούρευτο δηλαδή. Η αριστερά, με κολλημένη τη βελόνα στο όχι -που στη συγκεκριμένη περίπτωση καλά θα κάνει να μην την ξεκολλήσει- θα απορρίψει εν τη γενέσει της, κάθε συζήτηση για δημοψηφίσματα- παρωδίες Η δεξιά θα «κάνει το καθήκον της», ενώ το ΛΑΟΣ θα ζητήσει κανένα υπουργείο για να πει το ναι.
Στην τελική, πιο πιθανό θα είναι να δεχτούν τη στρογγυλή, μαρξιστική τυρόπιτα, παρά να ρίξουν τα μούτρα τους και να ζητήσουν από το λαουτζίκο να απορρίψει τα φιρμάνια τους. Γιατί με τη μπαρούφα που σκαρφίστηκαν, οι μόνοι ευτυχισμένοι θα είναι οι μαθητές και οι γονείς τους, που θα βρουν ακόμα μία ευκαιρία για ένα φτηνό, Σεπτεμβριανό, τριημεράκι...

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1