17 July 2011

Οι Δέκα Μικροί Φύρερ

Ο αγαπητός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξαναχτύπησε. Στο πλήθος των μηνυμάτων που κατέκλυσαν το email του αποφάσισε να στείλει μία ακόμα εμετική απάντηση, αποκαλώντας μέσα στο κείμενο του αυτούς τους ανθρώπους, "Μικρούς Φύρερ". Ας ρίξουμε μία ματιά παραφράζοντας τη γνωστή σειρά της δεκαετίας του '90 στους πραγματικούς Δέκα Μικρούς Φύρερ και τις ανά καιρούς επώνυμες δηλώσεις τους:

10- Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 8/12/2009 - Πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη





   


Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ προσανατολίζεται στην κατάργησησης χρήσης χημικών από την αστυνομία. Τα χημικά αυτά βλάπτουν τη δημόσια υγεία και καταστρέφουν το περιβάλλον. Από τις 2 Ιανουαρίου 2010 ΟΛΟΙ οι αστυνομικοί θα φέρουν στη στολή τους πλήρη διακριτικά, ώστε να είναι γνωστή η ταυτότητα τους.

9- Άδωνις Γεωργιάδης 1/7/2011







Θέλω να μιλήσω για την προπαγάνδα των ΜΜΕ τα τελευταία εικοσιτετράωρα, για τη δήθεν υπερβάλλουσα αστυνομική βία στην Ελλάδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη στην Πλατεία Συντάγματος δεν είχαμε διαδηλωτές. Είχαμε πολεμικές συγκρούσεις. Εκατοντάδες παιδιά των ΜΑΤ οι οποίοι με την ασπίδα τους, το σώμα τους και την ψυχή τους, έσωσαν την Ελληνική Δημοκρατία.











8- Ελληνική Αστυνομία 

Αθανάσιος Κοκκαλάκης, εκπρόσωπος Τύπου, 29/6/2011

Στις καταγγελίες για απρόκλητη χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών, η αστυνομία κάνει λόγο για μεμονωμένα περιστατικά.... 

ΔΕΝ χρησιμοποιεί μόνο η αστυνομία δακρυγόνα. Αν το δούμε αντικειμενικά, δεν είχαμε κανένα θάνατο, καμία σοβαρή σωματική βλάβη. Δούλεψαν οι θεσμοί. 

Η Ελληνική Αστυνομία δεν συμμετέχει στα επεισόδια.... 

Η αστυνομία δεν εμπλέκεται σε προβοκατόρικες ενέργειες. Ένας από τους στόχους της αστυνομίας ήταν ο δρόμος μπροστά από το Σύνταγμα να μείνει κενός.

Η Ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε όλα τα νόμιμα μέσα καταστολής.

Χρήστος Φωτόπουλος - Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών 29/6/2011

Ζητάω συγγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή. ΑΝ υπάρχουν πολιτικές εντολές να κτυπήσουμε πολίτες, τότε είμαστε άτακτο σώμα και κάποιος πρέπει να μας βάλει σε τάξη. Αν αυτός λέγεται δημοκρατία και ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας της αστυνομίας βροντοφωνάζω όχι . Ντροπή, ντροπή, ντροπή.

Γιάννης Μακρής, Εκπρόσωπος Αστυνομικών Υπαλλήλων 29/6/2011

Η συγγνώμη δε βγαίνει με το τσιγκέλι. Ένα περιστατικό βίας απρόκλητης μόνο έχω δει. Ένα. Είχαμε πάνω από 60-70 κάμερες στην πλατεία Συντάγματος και δεν βρήκα ούτε ένα. Η ρίψη δακρυγόνων δεν είναι βία κατά των πολιτών...












7- Λ.Α.Ο.Σ. - Δελτίο Τύπου 29/6/2011
Οι συγκεντρώσεις ήταν κατώτερες του αναμενόμενου, είτε από την πολυήμερη κόπωση, είτε από το φόβο κουκουλοφόρων. 

6 - Ανδρέας Λοβέρδος, 29/6/2011



Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα πολιτών. Υπήρχε στο χώρο του Μετρό, ένα καταφύγιο για ένα διάλειμμα ορισμένων που επάνω έκαναν τα όσα έκαναν. Αυτοί βαφτίστηκαν τεχνηέντως εγκλωβισμένοι.



5 - Χρήστος Παπουτσής, 29/6/2011

Εύκολα ένα εξασκημένο μάτι διακρίνει το καπνογόνο (των διαδηλωτών), από το δακρυγόνο (της αστυνομίας). Η Κερατέα ήταν η προπόνηση. Αυτά τα "άγρια ΜΑΤ" και αυτή η "άγρια κυβέρνηση" δεν έκανε ούτε μια επιχείρηση δεχόμενη αρνητική κριτική, γιατί δεν καθαρίζει την πλατεία. 

Οι συγκεκριμένοι 3-4 που προστατεύθηκαν από την αστυνομία, προέρχονται από επιχείρηση απεγκλωβισμού μετά από επίθεση Αγανακτισμένων. 

Οι πέτρες ήταν το επιχείρημα για να σπάσει η αστυνομία την αλυσίδα του κοινοβουλίου.

14/5/2011

Καλύτερα μία υπηρεσία της αστυνομίας να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή, παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής.

4- Ευάγγελος Βενιζέλος


Καλώ την αντιπολίτευση να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχεία αυτά που λέμε.



3- Θεόδωρος Πάγκαλος 

Εξ ονόματος του λαού μιλούν μόνο οι εκλεγμένοι του αντιπρόσωποι. Κανείς άλλος.

Σε μικρές περιπτώσεις χρειάζεται να παρεμβαίνει η αστυνομία και τα τανκς.


Ή μνημόνιο ή τάνκς.







2- ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ουδεμία επίσημη ανακοίνωση Τύπου την 29η Ιουνίου.

1- Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου

Eίμαι περήφανος για αυτήν την Ελλάδα.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1