11 September 2013

Πετάει ο γάιδαρος;

Πρωτογενές πλεόνασμα τριων δισ. ευρώ για το πρώτο οκτάμηνο του 2013 ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος έβγαλε κι αυτή μια άλλη ανακοίνωση, σύμφωνα με τη οποία τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους η Ελλάδα παρουσίασε πρωτογενές έλλειμμα 3,2 δισ.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι σε αυτόν τον τόπο η μαλακία που μας δέρνει δεν κουράζεται ποτέ.

Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι να πει. Παρουσιάζει αυθαίρετα στοιχεία τα οποία βασίζονται στην αφαίρεση χρεών, τόκων κι ένα κάρο ακόμη υποχρεώσεων που αν τις βγάλεις από τον προϋπολογισμό σου θα βρίσκεσαι κάθε σαββατοκύριακο για ψώνια στο Λονδίνο.

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται κι εκείνοι που με πολύ μεγάλη προθυμία υπηρέτησαν τα κυβερνητικά ψέματα "για το καλό του τόπου" μιας και οι ίδιοι παραδέχτηκαν ότι τα τρία τελευταία χρόνια φλόμωναν τον κόσμο στο παραμύθι. Αλλά με τις παπαριές που ακούνε σήμερα, δεν ξέρουν τι να πουν.

Είναι πολύ ωραίο να νομίζεις ότι οι ίδιες μαλακίες που αραδιάζονταν από το 2010 ως το 2012 θα συνεχίσουν να ακούγονται και σήμερα, αν και υπάρχουν ακόμη χιλιάδες ζώα που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που δεν άφησαν τίποτα όρθιο, μπορούν να το παίζουν σωτήρες.

Υπάρχει μια πολύ σημαντική εξήγηση για την επιμονή της κυβέρνησης σε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα. Πριν από μερικές μέρες ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ότι το 70% από τα χρήματα αυτά θα το δώσει στους συνταξιούχους, το μοναδικό κομματικό ακροατήριο που έχει απομείνει σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Το μέλλον των δύο αυτών κομμάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τρίτη ηλικία. Μιας και η βρώμα τους κατάφερε να διώξει όσο πιο μακριά μπορούσε τη νεολαία, μετατρέποντας την ενασχόληση με τα κοινά μια βαρετή και βουτηγμένη στη διαπλοκή δραστηριότητα, τα γερόντια είναι το τελευταίο εκλογικό τους αποκούμπι.

Βέβαια, την απέχθεια στην πολιτική δεν την προκάλεσε μόνο ο δικομματισμός. Τον ίδιο ρόλο έπαιξε και η ανυπαρξία της αριστεράς. Η απογοήτευση από τις ασταμάτητες διχόνοιες, η λύσσα για προσωπική προβολή των στελεχών της και η φανατισμένη επιδίωξη της λαϊκής εξαθλίωσης για να διατηρήσει το πελατολόγιο της, έφτασε τα πράγματα εδώ που βρίσκονται.

Αν κοιτάξει κανείς την κομματική κατεύθυνση όσων ψηφίζουν, καταλαβαίνει ότι η δεξιά εξακολουθεί να διατηρεί τα πολιτικά ηνία. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Όσο ο λεγόμενος "προοδευτικός" χώρος συνεχίζει να εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα, η δεξιά θα γαμάει και θα δέρνει.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1